28 Nisan 2025 12:08

Balıkesir'de depreme dayanıksız binada sağlık hizmeti sürüyor

40 yataklı Sındırgı Devlet Hastanesi 2 bin 500 gündür tamamlanamadığı için halk depreme dayanıksız raporu verilen eski binada sağlık hizmeti almaya mecbur bırakıldı. 

Balıkesir'de depreme dayanıksız binada sağlık hizmeti sürüyor

Fotoğraf: CHP Basın

Balıkesir - İstanbul’da yaşanan depremin ardından gözler yeniden sağlık kurumlarının binalarına çevrildi. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yapımı yıllardır süren 40 yataklı Sındırgı Devlet Hastanesi 2 bin 500 gündür tamamlanamadığı için halk depreme dayanıksız raporu verilen eski binada sağlık hizmeti almaya mecbur bırakıldı. 

Fotoğraf: CHP Basın


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, hastaların depreme dayanıksız raporu verilen eski hastanede sağlık hizmeti almak zorunda bırakıldığına işaret ederek “500 günde bitileceği söylenen bina 2 bini aşkın gündür bitmedi. İnsanlar halen riskli binada sağlık hizmeti almak durumunda. Halk mağdur, hastalar mağdur. Bu ihmal değil skandaldır” tepkisini gösterdi.

İşi sahiplenen yok

Yeni hastane binasının büyük ölçüde tamamlandığını ancak sahipsizlik nedeniyle hizmete açılamadığını da dile getiren Sarı “Hastaneyi gezdim, içerisi büyük oranda tamamlanmış. Fakat işi sahiplenen yok. İşin ucundan tutan kimse olmadığı için yine bekleyeceğiz, yine bekleyeceğiz. Bu hastane açılana kadar her ay buraya gelip açıklama yapacağım. Balıkesir halkının hakkını sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.

AKP’li vekil ne demişti?

AKP Balıkes:ir Milletvekili Mustafa Canbey 15 Şubat 2025 tarihinde sosyal medyasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı “Sındırgı'mızda yüzde 80'i tamamlanan 40 yataklı yeni Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunduk, yetkililerden sürece dair bilgiler aldık. Sağlık, en öncelikli konularımızdan biri. AK Parti olarak son 23 yılda olduğu gibi, vatandaşlarımızın en iyi sağlık hizmetini alması için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Evrensel'i Takip Et